Meest gestelde vragen

Waarom zou ik me middels een backpacker reisverzekering verzekeren?
Als je gaat backpacken en lang op reis gaat, kan er van alles gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden, in het ziekenhuis terecht komen, een ongeval krijgen, gerepratieerd moeten worden, bestolen worden of aansprakelijk gesteld worden voor een ongeval en rechtsbijstand nodig hebben. Je kunt met hoge medische kosten te maken krijgen die je zorgverzekeraar in het buitenland meestal niet zal vergoeden. Je kunt met spoed een hulpdienst nodig hebben. Om verzekerd te zijn van de juiste hulp in het buitenland ( SOS Hulpdienst ) alsmede de kosten vergoed te krijgen van zorg en calamiteiten die kunnen plaatsvinden, is een goede reisverzekering voor backpackers absoluut noodzakelijk. Omdat een gewone reisverzekering meestal maar 60, 90 of 180 dagen aaneengesloten dekking biedt en een backpackers reisverzekering meestal 2 jaar, is een reisverzekering voor backpackers zeer aan te bevelen. Ga in ieder geval nooit onverzekerd op reis!
Vanaf welke leeftijd kan ik zelfstandig een backpackers reisverzekering, afsluiten?
Indien je tenminste 18 jaar bent, kan je de backpackers reisverzekering, zelfstandig,  afsluiten
Waarom zou ik mijn backpackers reisverzekering afsluiten bij jullie afsluiten?
Beste reisverzekering voor backpackers
Een wereldreis reisverzekering sluit je natuurlijk af bij een betrouwbare verzekeraar met een internationaal netwerk. Europeesche Verzekeringen is sinds 1920 de specialist in reisverzekeringen en is uitgeroepen tot beste reisverzekeraar in 2012. De Europeesche is tevens de oudste reisverzekeraar van Nederland. Europeesche Verzekeringen is onderdeel van ASR en heeft een internationaal netwerk met steunpunten in vele landen.

De alarmcentrale van de Europeesche ( via SOS Hulpdienst )  biedt wereldwijde hulp en is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar. Je kunt ook bij een langdurig verblijf in het buitenland rekenen op snelle en professionele hulp. En dat is belangrijk als je een wereldreis gaat maken vanwege vakantie, studie, werk of stage voor langere tijd in het buitenland verblijft. De Lang op Reisverzekering van Europeesche Verzekeringen is de beste verzekering voor wereldreizigeres, globetrotter, backpackers en voor iedereen die behoefte heeft aan een lang op reis reisverzekering. Vakantie Zeker voegt daar een handige website aan toe, desgewenst advies en een duurzaam element. Bij iedere afgesloten Lang op reis reisverzekering, planten wij via onze partner Trees For All een boom of struik aan. Zo ga je goed en duurzaam verzekerd op reis.

 


Hoe lang ben ik maximaal verzekerd via jullie backpackers reisverzekering?
Je kunt je voor een periode van maximaal 720 dagen aaneengesloten verzekeren via onze backpackers reisverzekering. Duurt je reis langer dan die 720 dagen dan kun je eventueel een nieuwe verzekering afsluiten. Het is dus niet mogelijk de duur van deze backpackers reisverzekering tussentijds te verlengen. Daarnaast ben je ook alleen verzekerd indien je de hele reisduur verzekerd hebt. Op de polis staat een begindatum en een einddatum.  
Kunnen ook mensen buiten Nederland deze backpackers reisverzekering afsluiten?
Alleen mensen die in Nederland wonen en als zodanig staan ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie kunnen worden verzekerd middels deze backpackers reisverzekering. 
Hoe en voor welke rubrieken kan ik me het beste verzekeren?
Je kunt de backpackers reisverzekering afsluiten met Europadekking of Werelddekking en je voor maximaal 720 dagen aaneengesloten verzekeren.
Daarnaast kun je kiezen uit een backpackers reisverzekering met basisdekking of uitgebreide dekking.

De basisdekking is de goedkoopste variant en bedoeld voor backpackers met een beperkt budget. In de basisdekking zijn geneeskundige kosten, dekking bagage en ongevallen niet meeverzekerd. De basisdekking is relatief goedkoop maar qua dekking beperkt.

Je kunt de basisdekking uitbreiden met:

bagage
geneeskundige kosten
ongevallen
rechtsbijstand

Wij adviseren altijd om een backpackers reisverzekering af te sluiten met een zo uitgebreid mogelijke dekking en tenminste de dekking ongevallen en geneeskundige kosten mee te verzekeren. Zeker indien je voor langere tijd naar het buitenland gaat.

Tijdens het online afsluiten van deze backpackers reisverzekering zie je wat de premie per rubriek kost. Je kunt de polis vervolgens online afsluiten.
Hoe kan ik de premie voor de backpackers reisverzekering betalen?
Indien je de rubrieken hebt gekozen voor de af te sluiten backpackers reisverzekering, zie je aan het einde van de premieberekening het totaal aan te betalen premie. Indien je besluit deze rubrieken te verzekeren, kies je voor nu afsluiten. Je kunt daarna betalen per Ideal of een machtiging afgeven voor betaling. De betaling van de premie van je backpackers reisverzekering gaat rechtstreeks naar Europeesche Verzekeringen. Je ontvangt na het online afsluiten en per e-mail een bevestiging van de afgesloten backpackers op reisverzekering met een dekkingsoverzicht en te betalen premie. De backpackers polis zelf krijg je per post toegestuurd.
Neem altijd de voorwaarden door voor je deze reisverzekering afsluit.
Het is belangrijk dat je de voorwaarden van deze backpackers reisverzekering goed door neemt,vóór je de polis afsluit. Bij Europeesche Verzekeringen wordt deze backpackers reisverzekering De Lang op Reisverzekering genoemd, je moet dus de voorwaarden van De Lang op Reisverzekering bekijken. Als iets niet duidelijk is of als er vragen zijn, dan dan contact met ons op via het contactformulier.
Kan ik voor meerdere personen een backpackers reisverzekering afsluiten?
Indien je met meerdere mensen op reis gaat en deze zijn woonachtig in Nederland en in de basisadministratie ingescheven, kunnen die personen meeverzekerd worden op je backpackers reisverzekering.
Groepsannuleringsverzekering afsluiten?
Annuleringsverzekering groep? Ga je met vrienden, familie of collega's op reis?  Verzeker je dan als groep tegen de annuleringskosten via onze groepsannuleringsverzekering.Je bent dan als groep verzekerd tegen annuleringskosten als één van de deelnemers aan de groepsreis bijvoorbeeld ernstig ziek wordt, komt te overlijden of een ernstig ongeval krijgt.

Je kunt bij ons een uitstekende groepsannuleringsverzekering afsluiten met een individuele dekking en een collectieve dekking. Maximaal verzekerde som is €60.000 of €7.500 per persoon.
Bezoek onze website www.groepsannuleringsverzekering.nl voor informatie en een online premieberekening.an Nederland. In samenwerking met Europeesche Verzekeringen.
Groepsreisverzekering afsluiten?
Indien je met een groep op reis gaat, is het wellicht ook verstandig om na te gaan of een groepreisverzekering voldoet. Alle informatie over onze groepsreisverzekering, vind je op onze website groepsreisverzekering-afsluiten.
Kan ik beter een reisverzekering afsluiten?
Indien je korter dan 180 dagen op reis gaat naar het buitenland kan je wellicht beter een kortlopende reisverzekering afsluiten. De kortlopende reisverzekeringen van Europeesche Verzekeringen kennen een maximale verzekerde reisduur van 180 dagen.Je kunt alle kortlopende en doorlopende reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen van Europeesche Verzekeringen online afsluiten via de Vakantie Zeker website reisverzekering-en-annuleringsverzekering.nl
Wat is een doorlopende reisverzekering?
Bij een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd, bij een kortlopende reisverzekering, slechts één bepaalde vakantie of reis. Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger indien je per jaar gemiddeld tussen de 18 en 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering is vooral gemakkelijk, je hoeft een doorlopende reisverzekering maar één keer af te sluiten terwijl je een kortlopende reisverzekering bij ieder vakantie moet afsluiten. Je kunt zowel de kortlopende reisverzekering als de doorlopende reisverzekering samenstellen, hoe jij dat wilt. Een doorlopende reisverzekering is meestal niet geschikt voor de verzekering van een wereldreis of ander langdurig verblijf in het buitenland. De maximale verzekerde reisduur van de doorlopende reisverzekering van Europeesche Verzekeringen, is net zoals bij de kortlopende reisverzekering, 60, 90 of 180 dagen aaneengesloten. Je kunt je doorlopende reisverzekering of annuleringsverzekering samenstellen hoe je zelf wilt en ook online afsluiten via de website reisverzekering-en-annuleringsverzekering.nl
Hoe oud moet je zijn om een reisverzekering af te kunnen sluiten?
Om een reisverzekering af te kunnen sluiten, moet de verzekeringnemer (degene die de polis afsluit) tenminste 18 jaar zijn. Het is mogelijk dat ouders voor hun kinderen een kortlopende reisverzekering of kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Lang op reis of wereldreis ? Indien je een wereld reisverzekering of Lang op reisverzekering wilt afsluiten, is het belangrijk dat je de juiste wereld reisverzekering kiest. Dit geldt ook indien je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering of reisverzekering wilt afsluiten. Deze meest gestelde vragen helpen je bij de juiste keuze van je wereldreis reisverzekering of Lang op reisverzekering.

Ofschoon wij  deze rubriek " meest gestelde vragen reisverzekering wereldreis" met de meeste zorg hebben samengesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Voor vragen over de wereldreis reisverzekering of Lang op reisverzekering zijn we je graag van dienst.